Omgeving

Omgeving

In de omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen en natuurlijk ook verschillende schilderachtige dorpen en steden bezoeken.
Hier een kleine greep uit wat de omgeving te bieden heeft.

LuzyLuzy
Het gezellige en levendige dorp Luzy ligt op 6 km afstand. Er is een klein museum, een bioscoop, VVV, zwembad, diverse kroegjes, brocante en antiek en uiteraard kunt u in Luzy prima uit eten gaan.
Als je door het stadje loopt en eens wat zijstraten ingaat, ontdek je Middeleeuwse stadsmuren, onverwachte watertjes met vooral veel rustige plekjes. Voor alle dagelijkse boodschappen kunt u terecht in supermarkten als ATAC en LIDL of bij de veel kleinere CASINO en natuurlijk bij de ambachtelijke bakker en slager. Op de weekmarkt vind u een keur aan streekproducten.

 

AutunAutun
Autun, gelegen op 40 km van Cuzy is een gezellige uitgaans en winkel stad met vele café’s en terrasjes. Op de deels overdekte weekmarkt is een keur aan verse producten verkrijgbaar. Autun is ook een stad met een rijke historie. De Cathédrale St-Lazerne, bekend om haar prachtig middeleeuwse beeldhouwwerken, is de beroemdste bezienswaardigheid van Autun. Romeinse ruïnes en stadspoorten herinneren aan het Romeinse verleden. In Musée Rolin zijn vooral Romeinse en middeleeuwse museumstukken interessant.

 

UchonUchon
Uchon met zijn spookachtige vreemd gevormde rotspartijen is zeker de moeite waard om te bezoeken en er te genieten van de prachtige vergezichten.
Met de auto een kleine 30 km.

 

MorvanMorvan
In de Morvan vindt u prachtige landschappen waar wegen al slingerend van gehucht naar gehucht en van stad naar stad leiden. Prachtige naaldbossen, weiden omzoomd door haag en boomwallen, prachtige meren vormen een afwisselend landschap. In het National Parc du Morvan ligt de Mont Beuvray met opgravingen en overblijfselen van een oude Gallische vestingstad, maar tevens een modern museum waar u een idee krijgt van het leven in een Gallische nederzetting.

Met de auto bent u in ruim 30 minuten bij de Mont Beuvray.

 

BauneBeaune
Omgeven door de beroemde Bourgondiche wijngaarden ligt Baune. Het is het centrum voor de wijn industrie. Het oude stadscentrum, is nog gedeeltelijk omgeven door stadwallen vindt u oude huizen, kerken en de belangrijkste bezienswaardigheid, het befaamde Hôtel-Dieu. Dit voormalige hospitaal is in 1443 gebouwd. Een bezoek aan het schitterende gebouw is ook interessant voor liefhebbers van Vlaamse primitieven. Het Hôtel-Dieu herbergt namelijk een beroemd veelluik van Rogier van der Weyden.